miercuri, 7 decembrie 2011

Seminar de PUBLIC-SPEAKING

Sâmbătă, 26 noiembrie 2011 – Rotaract Piatra Neamț a organizat prima etapă a seminarului de Public-Speaking. Acțiunea s-a desfășurat în crama hotelului Plaza Central pe parcursul a 4 ore în care participanții au avut posibilitatea sa aprofundeze cunoștințe legate de o particularitate a comunicării publice și anume DISCURSUL PUBLIC. Alături de rotaractieni s-au numărat și doi invitați speciali, membri Rotary: Cornel Agăleanu și Dan Constantin. Scopul acestui seminar a fost de a pune bazele discursului public și de a dezvolta abilitățile de comunicare și oratorice.


Prima parte a seminarului, prezentată de Roxana Pricop (membră Rotaract Piatra Neamț), s-a axat pe expunerea noțiunilor de bază ce țin atât de întocmirea unui discurs public cât și de expunerea acestuia în fața unui auditoriu. De asemenea au fost prezentate și câteva informații legate de comunicarea radio și TV, atât de importantă în zilele noastre.Cea de-a doua parte a seminarului, susținută de Catalina Matei (membră Rotaract Piatra Neamț), a evidențiat importanța limbajului nonverbal și paraverbal în prezentarea unui discurs public.


Câteva clipuri video ce îi au ca protagoniști pe Adolf Hitler, Nicolae Ceaușescu, Barrack Obama, Steve Jobs au făcut deliciul participanților. Aceste personaje celebre au fost supuse analizei celor din sală, care au putut observa structura discursului, limbajul nonverbal și paraverbal de care se folosește vorbitorul pentru a avea o comunicare reușită, modalitățile de persuasiune utilizate, limbajul, reacția publicului, etc.


În data de 28 ianuarie, orele 11:00, în aceeași locație, se va desfășura a doua etapă a acestui proiect, care constă într-un exercițiu de prezentare a unui discurs public pe anumite teme. Obiectivul principal al acestui eveniment este acela de a-i ajuta pe rotaractieni să țina un discurs în fața publicului, a camerelor de luat vederi și să reușească să îl întocmescă conform noțiunilor generale de teorie prezentate în etapa anterioară. 

ROTARACT Piatra Neamt