miercuri, 1 februarie 2012

Workshop „Energia Verde” la PIATRA-NEAMȚ


Sâmbătă, 28 ianuarie 2012 – Rotaract Piatra Neamț a început anul cu o acțiune ce s-a dorit a fi un workshop în domeniul energiei alternative. Acțiunea s-a desfășurat în sala de conferințe a hotelului Plaza Central pe parcursul a 3 ore. Participanții au avut ocazia să fie informați cu privire la tipurile de energie alternativă existente, la avantajele și dezavantajele acestora sau la modalitatea de accesare a programului guvernamental Casa Verde.

Alături de rotaractieni a fost și membrul Rotary Nicu Munteanu, care le-a oferit celor prezenți câteva completări, având în vedere experiența îndelungată în acest domeniu. Scopul acestui workshop a fost de a obține cât mai multe informații cu privire la energiile complementare care au un grad de poluare mult mai redus și care presupun costuri mai scăzute pentru confortul tuturor.


Seminarul a fost prezentat de către Ciprian Barb, membru Rotaract Piatra Neamț. În prima parte a fost făcută o prezentare a tipurilor de energie complementară produse cu ajutorul aerului, apei, soarelui, pamântului sau biomasei. S-au adus în atenția celor prezenți avantajele dar și dezavantajele unor sisteme cum ar fi panourile solare sau fotovoltaice, pompele de căldură geotermale, turbinele eoliene sau hidrogeneratoarele.

 

În cea de-a doua parte a workshop-ului a avut loc o prezentare amănunțită a programului guvernamental Casa verde, pornind de la necesarul de acte și continuând cu sumele finanțate și condițiile impuse pentru accesarea acestora de către populație.



În cea de-a treia parte prezentarea a lasat loc discuțiilor libere. Participanții s-au arătat interesați de diversele modalități de încălzire ale unei case, urmărind un randament cât mai bun.



ROTARACT PIATRA-NEAMȚ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu